Kystlaget Salta

kystlaget

Kystlaget vil ta med seg noen gamle motorer slik at alle kan få demonstrert disse og høre godlyd fra gamle dager.

Motorsamling på Nyholmen

Kystlagets Saltas motorsamling teller nå over 45 motorer, men vi har plass til flere, mange flere. Motorsamlingen har også fått inn 4 påhengsmotorer som vi satser på å få restaurert etter hvert. Vi er selvfølgelig alltid interessert i nye restaureringsobjekter. I utgangspunktet er alle gamle motorer av interesse for oss. Har du en gammel motor, eller kjenner du noen som har en gammel motor som de ikke vet hva gjøre med, så ta kontakt.

Vi vet av erfaring at det finnes mange gamle motorer i naust, på brygger og i garasjer rundt om i Saltensregionen. Noen av disse er restaurert og godt tatt vare på. Andre igjen bare står der, dessverre i de fleste tilfellene, til forfall for til sist å ende på skraphaugen.  Kanskje bedre å gi motoren til Kystlaget Saltas motorsamling enn å la den stå til den er ødelagt og havner på fyllinga. Ta gjerne kontakt med kystlaget eller oss i motorgruppa dersom du har en motor du mener kan være av interesse.

Vi er en gjeng som trives med å skru på gamle motorer og som treffes på Rødbrygga ytterst på Nyholmen hver torsdag fra kl. 18.00 og utover kvelden.

Velkommen innom til oss!

En av motorene vi fikk på Eide i 2016,

før restaurering

DSC_0207

etter restaurering

DSC_0560

Det er en 2 syl. Sleipner, dette er en av motorene vi vil ta med slik at alle kan få se hvordan den ser ut i dag og høre «god lyden» fra motoren